Basisboek ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking
Inleiding

Inleiding

In Basisboek ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking wordt de hedendaagse visie beschreven op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking.


Het boek staat vol praktische informatie over de begeleiding van kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. De auteurs schetsen de ontwikkeling in elke levensfase en gaan in op de verschillende vormen van ondersteuning en de methoden die hierbij ingezet kunnen worden. Ook zijn er verdiepende hoofdstukken met belangrijke thema’s uit het werkveld, waaronder methodisch werken, kwaliteit en werken als professional in een professionele organisatie.


Studenten

Op deze website vind je de vragen waarnaar in het boek wordt verwezen. Deze vragen helpen je om te testen of je de stof uit het boek beheerst. Ook zijn er per hoofdstuk begrippentrainers beschikbaar waarmee je de belangrijkste begrippen uit het boek kunt oefenen. De video's geven een goed beeld van het dagelijkse werk in verschillende instellingen die zich bezighouden met de zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. 

 

Docenten

Voor docenten zijn Powerpoint-presentaties bij elk hoofdstuk, een docentenhandleiding en twee proeftentamens beschikbaar ter ondersteuning van een lessenreeks rondom de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. 

 

 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.